Garda-tó képekben

Idén ősszel volt szerencsém ellátogatni talán az egyik legszebb és hangulatosabb helyre, ahol az elmúlt években jártam, ez pedig nem más, mint Torbole, egy kisebb város Észak-Olaszországban. A hely különlegessége, hogy gyönyörű hegyek veszik körül és egy hatalmas tó partján található..

Egy olasz városka, egy szörf és egy kamera..

A Garda Olaszország és egyben Európa egyik legnagyobb édesvizű tava, ami nem mellesleg nagyszerű hely szörfözésre, vitorlázásra és egyéb vízi sportokra, mivel bár a reggelek megtévesztően csendesek tudnak lenni, de délután óramű pontossággal olyan kettő környékén feltámad a szél és a tó megtelik színes vitorlákkal (erről a képeket az albumban találjátok). Néhány éve már én is szörfözök, ezért hatalmas élmény volt nekem az ott töltött pár nap. A Garda nagyban különbözik az itthoni tavainktól. Az egyik fő újdonságot a több mint fél méteres hullámok jelentették, amihez az ottlétünk végére sem tudtam teljesen hozzászokni. De főként ennek köszönhetően nagyon sokat fejlődtem és így is nagyon élveztem a vízen töltött időt. Amikor pedig éppen nem vitorla volt a kezemben, akkor kamerát ragadtam és fotóztam, amit láttam.

Kalandozás Torboleban

Ezzel a hellyel egyszerűen nem lehetett betelni. A pezsgő vízi élet maga is csodálatos fotó téma volt, másrészt pedig a táj se volt éppen mindennapi. A kivilágított olasz város a háttérben az égbetörő hegyekkel.. ennek minden fényképész bakancslistáján rajta kéne lennie.  Az is  maradandó emlék volt, amikor egyik nap hajnalban keltünk, mivel az előrejelzés szerint ekkor érkezett volna meg aznap a szél. Nem így történt. De ha már úgyis felkeltem, tettem egy sétát az ébredező városban és a szomszédos hegyoldalban. Ide következő nap még vissza is tértem, mivel fotós szemmel talán innen nyílt a legjobb kilátás Torbolera.

In Italia…

Az olasz város mellett szól az is, hogy az itt élő emberek rettentő kedvesek. A szállodában még azt is elnézték nekünk, amikor vizes ruhákban járkáltunk fel-alá és már egy két olasz szóval is hatalmas örömet lehetett okozni nekik. Én idén második éve tanulom a nyelvet és bár vitathatatlanul nagyon szép, de a nyelvtan sajnos nem egyszer kifog rajtam. Ennek ellenére egyik este a bátyámmal beszélgetésbe elegyedtünk az egyik ott élő olasszal. A testvérem éppen a drónjával készített pár fotót és esti felvételt, amikor a bácsika megállt mellettünk és elkezdett érdeklődni a repülő szerkentyű paramétereiről… mind ezt persze az anyanyelvén. Kiderült, hogy ő is Torboleban lakik, hogy tőle sem állt távol a szörfözés, bár inkább a tengerekhez húzza a szíve.

Egy fotós utazás margójára

Egy szó mint száz Olaszország tele van csodálatos úti célokkal, amiket minden fotósnak és kirándulásra vágyónak meg kell látogatnia egyszer.

[modula id=”666″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük