Hogyan válasszuk ki a megfelelő esküvői fotóst?

A nagy nap

Ha van olyan terület a fényképezésen belül, amit igazán nem szabad félvállról venni az az esküvőfotózás. Itt, ha lemaradunk egy pillanatról, nem lehet megkérni a papot, hogy adja össze a párt másodszorra is, mert nem voltak olyan jók a fények, hiszen az egész nap egyszeri és megismételhetetlen bizonyos értelemben. Nekünk, fotósoknak pedig az a feladatunk, hogy a nélkül, hogy különösebb figyelmet vonnánk magunkra, az egész napot megörökítsük emlékezetes képek formájában.

Esküvői fotós Budapesten.. na de melyik?

Ha a keresőbe beírjuk, hogy Budapest esküvői fotós, számtalan találattal áraszt el minket az internet és elsőre kicsit nehéz is lehet kiválasztani, hogy ki számunkra a megfelelő ember, de remélem ezzel a cikkel meg tudom könnyíteni valamelyest a választást, ha épp hasonló cipőben jársz.

olcsó esküvői fotós budapesten

Először is el kell döntenünk, hogy az esküvője mekkora részét szeretnénk dokumentálni. Az emberek többsége egész napra hívja a fotóst. Ilyenkor egyaránt megörökítésre kerül a reggeli készülődés és az este utolsó órái is, amikor már szép lassan kezdenek haza szállingózni a vendégek. De sokan keresnek úgy is esküvői fotóst, hogy például csak a szertartásról és esetleg a vacsora elejéről készít néhány képet. Hiszen az igazán lényeges dolgok ekkor történnek és e módon árban is jóval kevesebbet kell fizetni a fotósért. Persze ilyenkor sok fotós taktikázik azzal, hogy kisebb munkákat nem is vállal el, abban a reményben, hogy arra a hétvégére még esetleg befut egy nagyobb szabású esemény is. De ez már persze más lapra tartozik.

Stílus

A második legfontosabb tényező, véleményem szerint az, hogy olyan embert találjunk a feladatra, akinek tetszik a stílusa is, hiszen a jó fotós onnan ismerszik meg, hogy ha ránézünk egy képére, bármiféle vízjel nélkül látszik rajta, hogy azt bizony ő készítette. Ez megnyilvánulhat a használt színeken, az utómunkán, a képek hangulatán, vagy akár az egyedi látásmódon is.  Egy fényképész stílusa rengeteg dologból tevődik össze, és rengeteg próbálkozást igényel. Nem jön parancsszóra.

Esküvői fotós Budapest belváros

Az ifjú párnak viszont annyit javasolnék, hogy böngésszék végig rengeteg szóba kerülő esküvői fotós portfólióját is hiszen, így kapják majd a legjobb képet arról, hogy milyen is az illető stílusa. Kontrasztosabb képeket készít? Vagy inkább a lágy, meleg tónusok jellemzőek a képeire? Ahány fotós, annyi stílus. Viszont az, hogy neked melyik tetszik az mát teljesen szubjektív.

Személyiség

Utoljára, de nem utolsó sorban az is lényeges, hogy a vőlegény és a menyasszony könnyen megtalálja a közös hangot fotósukkal, hiszen ez talán az összes előbb felsorakoztatott szempontnál lényegesebb. Ha nincs meg a közös hang, sokkal nehezebb olyan őszinte fotókat összehozni.

Esküvői fotózás Budapesten

De hát kérdezhetnénk. Valakinek a képei alapján, hogy is tudnánk következtetni a személyiségére? Őszintén szólva, erre eddig én se nagyon jöttem rá. Viszont rengeteg fotós oldalán lehet találni cikkeket, és ha valaki mellett végül letennénk a voksunkat, szinte mindig kérnek az esküvői fotósok egy személyes találkozót, hogy legyen alkalom a közös elképzelések egyeztetésére, időpontokról és helyszínekről nem is beszélve, na meg persze, hogy egy kicsit jobban megismerjék egymást a párral.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük