Fiatalok

Fotós helyek Budapesten

Néha az ember hajlamos megfeledkezni arról milyen szép dolgok veszik körül. Mi budapestiek példának okáért igazán nem panaszkodhatunk, hiszen Európa egyik legszebb városában élünk, és ha valaki nyitva tartja a szemét, az gyönyörű fotós helyekre bukkanhat szerte a városban.

Naplás-tó

Nekem egyik személyes kedvencem a Naplás-tó, ami nem más, mint egy kis horgásztó Budapest határában, Cinkota mellett. Nekem azért áll nagyon közel a szívemhez, mert az egész helyet belengi a nyugalom. Maga a tó is gyönyörű és csodálatos helyszín akár egy hétvégi túrához, akár pár hangulatos fotóhoz. Az elmúlt években forgattam már itt rövidfilmet, és fényképeztem egy fiatal párt is, ami tökéletesen mutatja, mennyi arca van ennek a nagyváros melletti csepp természetnek.

Budapest
Naplemente

Egyéb újdonság még, hogy nemrég kiépítettek egy bicikliutat is a Napláshoz, úgyhogy végre annak se kell autók között szlalomoznia, aki két keréken tenné meg a tóhoz vezető utat és bár ez nem hangzik olyan nagy dolognak, de aki járt már arra két lábon, esetleg keréken az azt hiszem, tudja értékelni.

Normafa

A Normafát leginkább talán egy mopszhoz tudnám hasonlítani. Hegynek hegy, még ha nem is túl nagy, de e féle hiányosságait bájával bőségesen pótolja.

Tájkép
Hegyes völgyes

Remek hely piknikezni, sétálni, fotózni, de tartanak itt néha napján freestyle síversenyeket is, vagy éppen nagy számháborúkat, szóval tényleg több arca is van a helynek. Engem, amikor utoljára erre jártam az ragadott meg nagyon, hogy a várostól egy köpésre milyen szép, békés helyen találtam magam, és ez azt hiszem a képeken is egész jól átjön.

Gellért hegy

Ha már hegyek, akkor azt hiszem, ezt sem illene kihagynom, hiszen kevés helyről nyílik olyan szép kilátás Budapestre, mint innen. Valamelyest mondjuk, elvesz a Gellért hegy varázsából, hogy a délutáni órákban zsúfolásig telik turistákkal.

Természet
Tájkép fotó

Ezért is javasolnám azt, hogy aki erre felé veszi az irányt, ne habozzon és keljen fel megnézni azokat a hajnali fényeket, mert egy részt ilyenkor egy teljesen más arcát mutatja a csendes, alvó város. Másrészt pedig tájképezéshez ekkor süt a legjobb szögből a nap. Tekintve, hogy a délutáni aranyórában épp a hegy mögött tűnnek el az utolsó sugarai.

Elhagyatott helyek

Minden városnak megvannak a maga jobb napokat is megélt épületei, amik ha mesélni tudnának, egy teljesen más korszak napjairól beszélhetnének nekünk. Na meg, megvan a maga hangulata annak, amikor az ember egy rég elhagyott épület termeit járja.

Fiatal portré
Népsziget

Nekem Budapesten portré fotózáshoz például az egyik legkülönlegesebb helyszín, ahol fényképeztem az egy elhagyatott gyárépület a Népszigeten. Ez a hely hivatalosan le van zárva, de a fényképezni vágyók, kíváncsi járókelők így is gyakran megfordulnak odabent és nem is véletlen.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük